Tegen Montenegro strijden om plaats twee

By 2 augustus 2021augustus 13th, 2021Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Om 12:30 komt Nederland weer in actie op de Olympische Spelen in Tokio. Nummer drie in groep A Montenegro wacht en plaatst twee in de poule staat op het spel.

Advertentie

Door de nipte overwinning op Oranje (29-27) kan Noorwegen het lijstaanvoerderschap niet meer ontgaan. De runner-uppositie in de groep is voor Nederland dat op de Spelen al met het thuisland, Korea en Angola afrekende.

De aanstaande opponent volgt op twee punten. Doordat het onderlinge resultaat boven het doelsaldo gaat, kan Montenegro bij een overwinning op de formatie van Manu Mayonnade vlak voor de kwartfinale de tweede plaats van Nederland overnemen.

Jovanka Radičević
Wanneer Oranje een plaatsje zakt komt het bij de laatste acht niet de nummer drie, maar twee van groep B tegen. Dat is met nog één speelronde te gaan titelhouder Rusland. Spanje volgt op plaats drie. De koppositie in de andere poule is voor het nog ongeslagen Zweden.

Nederland moet vanmiddag uitkijken voor de topschutter van Montenegro: Jovanka Radičević. De rechterhoek van het Turkse Kastamonu heeft er in Tokio al 28 in liggen. De inmiddels 34-jarige Radičević was er in Londen 2012 al bij toen het land verraste met een zilveren medaille op de Olympische Spelen.

NPO 1
De partij is vanmiddag in delen te zien op NPO 1. Nederland – Montenegro is op de livestream van Eurosport en Discovery Plus helemaal te zien.

Luister ook naar de podcast De Tokio Tapes

Advertentie