Skip to main content

Ten Holte tekent bij: “Het is een onwerkelijk seizoen”

By 26 maart 2021maart 30th, 2021Achtergrond, Artikelen, Duitsland, Europa, Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Waar positiegenoot Rinka Duijndam naar Thüringer HC vertrekt, heeft Yara ten Holte (21) wel bijgetekend bij Borussia Dortmund. De doelvrouw speelt de aankomende twee seizoen voor de huidige koploper van de Bundesliga. 

Advertentie

Ten Holte voelt zich meer dan thuis bij Borussia Dortmund en blijft de club in tegenstelling tot landgenoten als Inger Smits, Kelly Vollebregt en Kelly Dulfer – die ook een aflopend contract hadden – trouw. “De club wilde graag met me om tafel en dat ik voor twee seizoenen bijteken geeft rust en vertrouwen. Ik wil hier veel speelminuten maken en kan dat op een mooi niveau doen”, legt Ten Holte uit.

In augustus 2020 leek het seizoen van de doelvrouw, die afgelopen weekend in actie kwam voor de Oranjedames, er heel anders uit te gaan zien. In de jacht op speelminuten zocht Borussia Dortmund de samenwerking met tweede Bundesliga-club TuS Lintfort. “Door mijn leeftijd kon ik het tweede speelrecht in Duitsland benutten en heb ik ook in Lintfort onder de lat gestaan. Maar door blessures kreeg ik weer de kans bij Borussia Dortmund en die heb ik gepakt.”

Champions League
Niet alleen in de Bundesliga liet Ten Holte haar kunsten zien, ook in de Champions League maakte de jonge twintiger naam. “Ik was bang dat ik er dit seizoen een beetje tussenin zou vallen, maar heb me bij beide clubs erg welkom gevoeld. Het is een onwerkelijk seizoen geworden. Dat ik ook speelminuten zou maken in de Champions League had ik nooit kunnen bedenken. Het valt of staat met vertrouwen”, zegt Ten Holte. 

Advertentie

Ten Holte gaat verder: “In twee jaar tijd in Dortmund heb ik nooit een basisplaats gehad, maar dat veranderde. Starten op doel is zo anders. Dat heb ik gemerkt. Je voelt je niet opgejaagd onder de lat. Daardoor ben ik veel constanter geworden. Ik denk dat ik het vertrouwen van de trainer heb terugbetaald met stops.”

Onrustig binnen de groep
“Toen Dortmund wilde verlengen zijn we snel gaan praten. Ook volgend seizoen lijkt de club in de Champions League te gaan spelen en dat maakt het natuurlijk heel erg interessant. Ik hoop weer veel speelminuten te maken”, klinkt het opgetogen. “Ik voel me hier thuis. Het was binnen de groep best eens onrustig dit jaar en aankomend seizoen gaat de selectie er heel anders uitzien, maar ik zie vooral heel veel mogelijkheden bij deze club.”

Met een nieuw contract op zak gaat Ten Holte een spannende lente tegemoet. Niet alleen strijdt ze met Borussia Dortmund om de titel van Duitsland, ook is ze een van de kanshebbers de stand-in van Tess Wester bij de Oranjedames te worden. “Dromen over Tokyo mag altijd”, besluit Ten Holte. “Doordat ik de trainingsstage heb mee mogen draaien komt het allemaal heel dichtbij. Ik verwacht niets, maar het zou dit seizoen natuurlijk nog spectaculairder maken.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie