Ten Holte ziet concurrent vertrekken

International Yara ten Holte ziet positiegenoot Isabell Roch (30) bij Borussia Dortmund vertrekken. De Duitse goalie gaat naar Roemenië.

Advertentie

Waar Ten Holte bij de kampioen heeft verlengd, keert Roch Borussia Dortmund de rug toe. De concurrent van de doelvrouw van Oranje sluit bij SCM Ramnicu Valcea aan.

Olympische Spelen
Eerder besloot Rinka Duijndam al bij de geel-zwarten te vertrekken. De Zuid-Hollandse blijft in de Bundesliga voor Thüringer HC actief.

Zo vormt Ten Holte samen met Madita Kohorst (TuS Metzingen) het keepersgilde van de hoofdmacht van Borussia Dortmund. De 21-jarige strijdt met Tess Wester en Duijndam om een plekje in de selectie voor de Olympische Spelen in Tokio.

Haruno Sasaki
Na het eindtoernooi in Japan gaat Ten Holte zich weer in Dortmund melden. De Bundesliga-club heeft inmiddels in Haruno Sasaki een vervanger voor Delaila Amega binnen. Laatstgenoemde heeft opnieuw een zware knieblessure opgelopen.

Landgenoten Laura van der Heijden, Tessa van Zijl en Merel Freriks zijn in het nieuwe seizoen voor Borussia Dortmund wel inzetbaar. Inger Smits, Kelly Dulfer (beide SG BBM Bietigheim) en Kelly Vollebregt (Odense HC) gaan ergens anders spelen.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie