Skip to main content

Terugkeer Boomhouwer naar Nederland in zicht

De kans is groot dat Jeffrey Boomhouwer (33) na de zomer weer op eigen bodem te bewonderen is. Dat is in De Telegraaf te lezen.

Advertentie

Sinds 2018 speelt de linkerhoekspeler van Oranje voor Bundesliga-club Bergischer HC. “Mijn contract daar loopt af en een terugkeer naar Nederland lijkt in zicht”, verklapt Boomhouwer.

Einde interlandcarrière?
Hij vervolgt: “Ik heb een mooi salaris en leven als prof en ook al aanbiedingen op zak, maar onze kinderen bereiken de schoolleeftijd.” Hij heeft een huis in Noord-Holland gekocht en contact met jeugdliefde Aalsmeer, waar Boomhouwer tot 2010 voor speelde, is er al een tijdje.

De gang naar Nederland betekent volgens Boomhouwer niet automatisch het einde van zijn interlandcarrière “Ik had de focus op deze kwalificatie gelegd en zou daarna verder kijken. Ik vind het supergaaf om in dit Oranje-traject te spelen. Jongens als Luc Steins en Kay Smits spelen op het grootste toneel en je ziet wat het teweegbrengt voor Oranje en de sport.”

HT4
Boomhouwer hoopt dat Nederland zich vaker gaat plaatsen voor grote eindtoernooien. “Misschien kan ik daar als trainer straks een rol in spelen”, besluit Boomhouwer die onlangs zijn HT4 heeft gehaald. “Ik houd van het spelletje dus daar ligt mijn toekomst.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie