Terugsnoeien leidt tot tweede bloei bij LIONS

Criticasters gaven LIONS na het stoppen en vertrekken van basisspelers in de zomer geen stuiver. De tweede bloei heeft bij de Zuid-Limburgers tot de koppositie in de BENE-League geleid.

Advertentie

Zonder Luuk Hoiting, Lino Janssen (beide gestopt), Tim Roefs (Volendam) en Jeroen de Beule (Achilles Bocholt) zou LIONS een lastig seizoen tegemoet gaan. De komst van Jonas Dell en Jens Dijkstra maakte weinig indruk en tel daarbij het verlies van de opleidingsploeg in de eredivisie bij op.

Geen reden voor een opperbeste stemming bij de fans. Het terugsnoeien heeft een verrassend effect, want LIONS heeft nog niet verloren in de BENE-League. Met de uitzege op lijstaanvoerder Achilles Bocholt is LIONS meteen titelkandidaat in de grensoverschrijdende topcompetitie.

Van Straaten en Schmeits
Onder de Duitser Christopher Jauernik stijgen spelers als Luca van Straaten en Rob Schmeits boven zichzelf uit. LIONS is weer razendsnel in de omschakeling en oog in oog met de keepers van de tegenstanders zijn Van Straaten en Schmeits vlijmscherp. Het heeft het duo een plekje in de voorselectie van Oranje opgeleverd.

Advertentie

Ook Jasper Adams hoort bij de eerste 36 van het Nederlands team. Na een schouderoperatie is de linkeropbouwer weer terug. In het middenblok, LIONS is defensiever gaan staan, vormt Adams een tweetal met nieuweling Dell. Na een twijfelachtig begin heeft Bram Kleijkers onder de lat zijn draai gevonden.

Elf punten
Laatstgenoemde wordt vanaf de kant bijgestaan door Hoiting. Binnen de lijnen komt hij niet meer, maar als keeperstrainer is Hoiting voor LIONS van waarde. Aanwinst Dijkstra moet tijdens de zegetocht van de club uit Sittard nog even geduld hebben.

Zes gespeeld, elf punten. Klinkende cijfers voor LIONS dat dit weekend op bezoek gaat bij Tongeren. Aalsmeer is de tweede Nederlandse club in de BENE-League. De landskampioen, in de lente nog te sterk voor LIONS, staat met acht punten vierde op de ranglijst.

Advertentie