Skip to main content

Thomsen verlengt tot en met EK in 2018

By 12 januari 2017Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Helle Thomsen heeft haar contract bij het NHV verlengt tot en met het EK in 2018. Er is een optie bedongen om de samenwerking te verlengen tot en met de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo.

Advertentie

“We hebben met Helle een coach die past bij onze handbalvisie om snel en attractief handbal te spelen”, laat technisch directeur Sjors Röttger weten. “We hebben de overtuiging dat het Nederlands handbalteam met Helle verdere progressie gaat maken richting de wereldtop.”

De 46-jarige Deense volgde op 30 september 2016 bondscoach Henk Groener op, die na de Olympische Spelen stopte bij de Oranjedames. Met Helle Thomsen op de bank eindigde Nederland bij het EK van afgelopen december na een fantastisch toernooi met zilver om de nek. Dat was het beste resultaat ooit bij een Europese eindstrijd.

Oefeninterlands
De eerstvolgende keer dat de nationale damesploeg bij elkaar komt is van 13 tot 19 maart. Tijdens deze stage worden er waarschijnlijk twee oefeninterlands in Nederland gespeeld. De tegenstander en locaties worden binnenkort bekend gemaakt.

Advertentie