Skip to main content

Thuisdebuut ‘Cibulskis-loos’ Hurry-up in BENE-League

By 8 september 2016september 17th, 2016BENE-league, Geen categorie

JMS/Hurry-Up debuteert aanstaande zaterdagavond in eigen huis in de BENE-League. Het Belgische Callant Tongeren maakt de lange reis naar Drenthe. De nieuwe ploeg van Vlijm zal aantreden zonder de vertrokken kolos Cibulskis.

Advertentie

In de lente werd het bekend: het contract van cirkelspeler Cibulskis werd niet verlengd. Een shock in Zwartemeer. Een dorp gekenmerkt door eenvoud, maar gezwicht voor de Litouwse sloopkogel. Te duur? Niet veelzijdig genoeg? Feit is dat het vertrek van Cibulskis harder aankomt dan gedacht. Voornamelijk bínnen de lijnen.

In zijn hemd
Met Sjoerd Boonstra haalde Hurry-Up een prima vervanger binnen. Jong en sterk. Echter bleef een stand-in voor de van E&O overgekomen Boonstra uit. En zo heeft de Drentse deelnemer aan de BENE-League meer posities niet dubbel bezet. Vlijm werd in Panningen in zijn hemd gezet na de rode kaart van linkeropbouwer Bernatavicius. Waar in zijn Bevo-tijd een andere hardwerkende handballer doorschoof, ligt het in Drenthe net even wat anders.

In mei zocht Handbal Inside de Litouwse spelers van Hurry-Up op. Daar nam Cibulskis, verkozen als smaakmaker in het Handbal Inside Team van het Jaar, onder meer afscheid van de club waar hij vier jaar speelde.

Advertentie

Tandem
Door het vertrek van Cibulskis is de Litouwse tandem in het aanvallende centrum ontkoppeld. Uit elkaar gehaald. Onderdelen moeten weer vastgezet worden. De soms onnavolgbare spelmaker Trainavicius is zoekend naar de juiste vorm. In het tijdperk ‘Cibulskis’ was het duo goed voor een aantal doelpunten per wedstrijd. Plus een strafworp of drie. Hurry-Up hoopt in Duitsland goede zaken te doen nieuwe onderdelen voor een goede tandem te vinden.

Luxe livestream
Het thuisdebuut in de BENE-League zal live te volgen zijn. De club uit Zwartemeer is in zee gegaan met Podium.TV en het Dagblad van het Noorden. Om 20:00 kun je inschakelen op de website van de club voor een luxe livestream.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: Tina KolthofAdvertentie