Skip to main content

Tien goals Jansen, zege HSG Nordhorn-Lingen en Niels Versteijnen

Tom Jansen heeft zich na het EK in Boedapest op Duitse bodem laten zien voor zijn ploeg TV Grosswallstadt. In de tweede Bundesliga afgelopen weekend zeges voor onder meer HSG Nordhorn-Lingen en het VfL Lübeck-Schwartau van de vertrekkende Niels Versteijnen.

Advertentie

Op bezoek bij DJK Rimpar Wölfe maakte Jansen er liefst tien. Zo wist de rechteropbouwer van Oranje zes van zijn zeven strafworpen te verzilveren. Wel trok TV Grosswallstadt na een voorsprong bij rust (14-17) aan het kortste eind: 31-29.

HSG Nordhorn-Lingen heeft twee punten overgehouden aan het thuisduel met TUSEM Essen: 32-29. Na een helft spelen stonden de bezoekers nog aan de goede kant van de score (13-15). EK-ganger Bart Ravensbergen stond maar twee minuten onder de lat van de rood-witten.

Zes voor Ten Velde
Door het resultaat blijft HSG Nordhorn-Lingen tweede en in de race voor promotie naar de Bundesliga. De papieren voor TuS Ferndorf en Rutger ten Velde zijn veel minder. Zij blijven door een nipte nederlaag tegen ThSV Eisenach (24-27) laatste.

Advertentie

In de pauze stond het nog 13-13. Namens TuS Ferndorf maakte Rutger ten Velde zes treffers. De linkerhoekspeler van Oranje is terug na een besmetting die hij heeft opgelopen op het eindtoernooi in Hongarije.

Schouderblessure Jansen
Landgenoot Robin Jansen ontbrak bij TV Emsdetten op het wedstrijdformulier. De linkeropbouwer heeft teveel last van een schouderblessure. Het seizoen voor Jansen, dat TV Emsdetten met 34-25 (13-14) van HSC 2000 Coburg zag verliezen, is over.

VfL Lübeck-Schwartau is door een knappe uitzege op HC Elbflorenz Dresden naar plaats elf in de tweede Bundesliga gestegen. Mede door vijf uit vijf voor Niels Versteijnen, die in de zomer bij TBV Lemgo aansluit, werd het 29-31 voor de bezoekers.

Foto: FotoReza

Advertentie