Skip to main content

Tiende plaats Oranje na remise

By 26 januari 2022Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Nederland is op plaats tien van het EK in Hongarije en Slowakije geëindigd. De late zesde van Luc Steins tegen Kroatië betekende de 28-28 en het laatste puntje in Boedapest.

Advertentie

Na 15-13 bij rust kwam Kroatië terug tot 19-19. Topschutter Ivan Martinovic, goed voor twaalf treffers, zorgde even voor de marge van drie (20-23). In die fase maakte de vermoeide nationale ploeg teveel fouten.

Luc Steins
Op snelheid en karakter kwam Nederland terug in de pot. Met twee doelpunten achter elkaar, geen misser, was spelmaker Luc Steins verantwoordelijk voor de aansluiting. De 27-27 kwam van de hand van Ivar Stavast.

In de slotminuut kwam Kroatië nog één keer voor. Met nog vijf seconden op de klok speelde Steins het middenblok van de opponent uiteen en verzekerde zo het puntje voor Oranje.

Reactie Schagen
“Ik denk dat we de wereld laten zien hebben wat we kunnen”, zegt aanvoerder en viervoudig doelpuntenmaker Bobby Schagen tegenover Ziggo Sport over de tiende plaats van Nederland op het EK. “We hebben alleen van IJsland, Frankrijk en Denemarken verloren. Dit kan het begin zijn van veel meer.”

Met drie overwinningen en een gelijkspel tegen Kroatië op zak keren de Oranjemannen na ruim twee weken terug.

Foto: FotoReza

Advertentie