Skip to main content

Titel en historische promotie voor Tachos

Tachos is door de vierentwintigste competitiezege op rij kampioen van de eredivisie en promoveert voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de BENE-League.

Advertentie

Drie wedstrijden voor het einde van de competitie zijn de Waalwijkers niet meer in te halen door de laatst overgebleven concurrent: Houten. De belager uit Utrecht verloor na een midweekse nederlaag tegen BFC gisteravond in The Dome ook van Hellas: 23-30.

Topprestatie
Gelijktijdig scoorde Tachos er in Rotterdam lustig op los. Laagvlieger Feyenoord Handbal werd met 27-44 aan de kant gezet door de formatie van Hans van Dijk.

De winnende trainer/coach van Tachos spreekt van een gekkenhuis: “We hebben het gewoon geflikt en gaan naar de BENE-League. Wat een topprestatie van de jongens.” Even voor het kampioenschap besloten Tachos en Van Dijk, overgekomen van Volendam, de samenwerking met een seizoen te verlengen.

Quintus
De kans is groot dat de Noord-Brabanders, die Max Voermans van DFS Arnhem hebben gestrikt, in de grensoverschrijdende topcompetitie het plekje van Quintus innemen. Met nog drie speelrondes te gaan in de HandbalNL League staat de Heulse formatie puntloos laatste.

Foto: FotoReza

Advertentie