Skip to main content

Titelfavoriet Borussia Dortmund komt na 35 dagen weer in actie

Na 35 dagen komen Kelly Dulfer en haar teamgenoten in het geel-zwart weer binnen de lijnen. Na een lange quarantaineperiode kan Borussia Dortmund vanavond eindelijk een reuzestap richting de titel zetten.

Advertentie

Ruim een maand geleden was de koploper van de Bundesliga te sterk voor SG BBM Bietigheim. Na de partij moesten beide ploegen door een besmetting in quarantaine. Daardoor moesten onder meer Inger Smits, Merel Freriks en Laura van der Heijden de Croatia Cup met de Oranjedames – ter voorbereiding op de Spelen in Tokio – aan zich voorbij laten gaan.

Rinka Duijndam
De quarantaineperiode duurde zo lang, omdat het besmettingsgevaar in Dortmund aanwezig bleef. Na het thuisduel met SG BBM Bietigheim raakten drie selectieleden van de geel-zwarten besmet. De Spaanse Jennifer Gutierrez Bermejo is nog steeds niet fit genoeg en mist om 19:30 tegen Thuringer HC.

In eigen huis ontvangt Borussia Dortmund de nummer vijf van de Bundesliga: oud-landskampioen Thuringer HC. Voor Rinka Duijndam wordt het een bijzonder duel. De doelvrouw van Oranje, ze strijdt met teamgenoot Yara ten Holte om het plaatsje op het eindtoernooi in Japan achter Tess Wester, verkast in de zomer naar de aanstaande opponent.

Negen punten
Als Borussia Dortmund zegeviert, is overwinning nummer 26 in evenveel duels binnen. Het verschil met enige concurrent SG BBM Bietigheim groeit dan met nog vier speelrondes te gaan naar negen punten. De runner-up moet nog vijf wedstrijden spelen.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie