Skip to main content

Titelkandidaten maken geen fout, belangrijke zege Fortissimo

By 31 januari 2022Competities, Eredivisie, Voorpagina

VOC, HandbaL Venlo en VZV hebben het voorbeeld van concurrent Quintus gevolgd en afgelopen weekend twee punten opgepikt.

Advertentie

Waar Quintus uithaalde tegen DSVD (44-26), had ook VOC op eigen bodem weinig moeite met opponent V&L. Na 21-10 bij rust werden de gasten uit Zuid-Limburg puntloos huiswaarts gestuurd: 41-25. Zola Amsen werd in Amsterdam verkozen tot uitblinkster van de partij.

HandbaL Venlo moest tegen Kwiek dieper gaan. Na 18-14 kwamen de gasten uit Raalte, waar Floor Liefers er acht maakte, terug tot 21-22. In het slotkwartier trok runner-up HandbaL Venlo toch aan het langste eind: 36-29.

Vierde plaats
Ook twee punten voor VZV dat gisterenmiddag op bezoek ging bij laagvlieger Borhave. In Borne was het bij 10-14 nog even spannend, maar na een 0-4 run van de gasten uit ’t Veld (10-18) was de spanning uit de partij verdwenen. Door de 23-28 overwinning blijft VZV vierde op de ranglijst.

Advertentie

Degradatiekandidaat Fortissimo is op vijf punten gekomen door concurrent BFC in Cothen met 21-19 te kloppen. Amy Oostveen scoorde meer dan de helft van de goals van Fortissimo en maakte de partij met een mandekker voor haar neus af. Demi van de Bildt zorgde niet alleen voor de 11-10 bij rust, maar ze tekende twee minuten voor tijd ook voor de veilige marge van drie (20-17).

Op doelsaldo
Door het resultaat is het heel spannend onderin. Op doelsaldo staat Fortissimo negende (-107), maar belagers Borhave (-124), BFC (-153) en DSVD (-162) hebben ook vijf punten.

Lees ook: Twee punten Quintus tijdens gedwongen debuut Jordaan

Advertentie