Skip to main content

Top-5: Hete transfers van Oranjedames

By 24 augustus 2021Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

De topcompetities in het buitenland komen op gang. Sommige Oranjedames zijn van club gewisseld en met een sterrenstatus binnen gekomen.

Advertentie

5. Inger Smits
De spelmaakster ruilt Borussia Dortmund in voor competitiegenoot SG BBM Bietigheim. Een pikante overgang. Smits heeft in Tokio op de Olympische Spelen een sterke indruk achtergelaten. Daar zal haar nieuwe werkgever blij mee zijn.

4. Bo van Wetering
Van Duitsland naar Denemarken. De hoekspeelster van Oranje heeft bij Odense HC getekend. Ook landgenoten Dione Housheer (Nykobing) en Kelly Vollebregt (Borussia Dortmund) sluiten aan bij de landskampioen in het oranje-wit.

3. Yvette Broch
Na een half jaar bij Metz Handball gaat Broch het bij CSM Bucuresti proberen. Met de Roemeense topclub gaat de brunette ook weer in de Champions League uitkomen.

2. Kelly Dulfer
De linkeropbouwer maakt dezelfde transfer als Smits. Na de titel met Borussia Dortmund hoopt Dulfer nu met SG BBM Bietigheim op prijzenjacht te gaan. Op 28 augustus treft de blondine haar oude club in de Duitse Supercup.

1. Tess Wester
Na drie seizoenen onder de lat bij Odense HC hoopt Wester bij CSM Bucuresti de nieuwe nummer één tussen de palen te worden. Naast Broch komt Wester ook teamgenoot bij de nationale ploeg Martine Smeets bij de Champions League-club tegen.

Foto: FotoReza

Advertentie