Skip to main content

Top-5: Nieuwe schaakstukken in de BENE-League

By 25 augustus 2021BENE-league, Competities, Voorpagina

Over 10 dagen gaat de BENE-League van start. Nederlandse topclubs hebben geshopt en dit zijn de vijf meest spraakmakende transfers!

Advertentie

5. Jens Dijkstra
De jonge goalie zou in de eredivisie bij WHC/Hercules aansluiten, maar de jeugdinternational grijpt zijn kans bij LIONS. In Zuid-Limburg moet Dijkstra in de voetsporen van zijn keeperstrainer Luuk Hoiting treden.

4. Tim Roefs
Na een goed jaar bij LIONS stapt de jongeling over naar concurrent Volendam. In Noord-Holland gaat Roefs, inzetbaar in de dekking en links- en middenopbouw, samenspelen met oudere broer Jeroen Roefs die ook bij LIONS vandaan komt.

3. Erik Blaauw
De nieuwste troef van Hurry-Up. Blaauw is er bij Volendam niet uitgekomen en de Zwartemeerders hebben de spelmaker weggekaapt.

2. Bartek Konitz
Ephrahim Jerry uit, Konitz er bij Sporting Pelt in. De oud-international neemt vanuit Polen en Duitsland heel veel ervaring mee naar België. De linkeropbouwer speelde in het verleden voor onder meer Vive Kielce en Wisla Plock.

1. Evert Kooijman
De international en potentiële EK-ganger zoekt bij Volendam een nieuwe prikkel. Na veel prijzen gewonnen te hebben met het Belgische Achilles Bocholt, hoopt Kooijman zijn nieuwe werkgever terug aan de top te helpen.

Deze spelers hebben de top-5 net niet gehaald: Eligio Pepels (Bevo), Calvin van der Scheer (Aalsmeer), Jordi van Erp (Quintus), Bart Mik (Hurry-Up) en Abou Fofana (Volendam).

Foto: Tina Kolthof

Advertentie