Skip to main content

Topduel in Hamburg voor assistent Mahmutefendic en VfL Gummersbach

By 3 maart 2021Duitsland, Europa, Voorpagina

Vanavond staat de topper in de tweede Bundesliga op het programma. Het VfL Gummersbach van assistent Anel Mahmutefendic neemt het in Hamburg op tegen de koploper van de competitie.

Advertentie

Met 33 punten staat HSV bovenaan in de tweede competitie van Duitsland. Ook het VfL Gummersbach van landgenoot Anel Mahmutefendic is nog in de race voor de titel. Met een duel minder gespeeld te hebben is het gat met de Hamburgers vier punten.

Rechterhand van Valur Sigur Gudjonsson
Sinds de zomer is Mahmutefendic onderdeel van de staf van de voormalig Bundesliga-club. De oefenmeester is overgekomen van de opleidingsploeg van Fuchse Berlin. Bij VfL Gummersbach is Mahmutefendic de rechterhand van de IJslandse oud-professional Valur Sigur Gudjonsson.

Om 20:00 klinkt vanavond het beginsignaal van de kraker in de tweede Bundesliga. In de lente promoveert de top-2 rechtstreeks naar de Bundesliga, maar alleen de lijstaanvoerder gaat logischerwijs met de schaal aan de haal. Met 27 punten hangt ook TuS N-Lubbecke, de voormalig werkgever van onder meer Tim Remer en Bobby Schagen, nog aan het elastiek.

Top-3 tweede Bundesliga:
1. HSV 19-33
2. VfL Gummersbach 18-29
3. TuS N-Lubbecke 18-27

Het VfL Lubeck-Schwartau van international Niels Versteijnen blijft door een zuinige zege op TV 05 Huttenberg (25-22) vierde. De Noord-Brabander die zijn aflopende contract met een jaar heeft verlengd was gisteravond goed voor twee doelpunten.

Het programma
Naast Mahmutefendic komen vanavond meer landgenoten in actie in de tweede Bundesliga. Wilhelmshavener HV – waar Rutger ten Velde, Bartosz Konitz en Duncan Postel onder contract staan – gaat op bezoek bij ThSV Eisenach. Tom Jansen speelt met TV Grosswallstadt tegen ASV Hamm-Westfalen.

Advertentie