Topper in BENE-League prooi voor Limburgse leeuwen

By 23 oktober 2016BENE-league, Voorpagina

OCI-Lions heeft met succes de koppositie verdedigd. Op bezoek bij JMS/Hurry-Up keek de formatie van Schmetz bij rust nog tegen een 17-14 achterstand aan.

In een afgeladen sporthal De Eendracht nam de thuisploeg na een twijfelde openingsfase (5-8) de regie in de wedstrijd over. Aan de hand van clubman Ronald Suelmann en Tommie Falke ging de ploeg van Martin Vlijm rusten met een verrassende voorsprong.

Na de thee stelde de landskampioen uit Sittard/Geleen snel orde op zaken. Bij 20-20 was het voor het eerst gelijk door toedoen van goaltjesdief Joao Ramos. In de omschakeling wisten Joris Baart en debutant Bram Versteegden de leiding te pakken (20-25).

Beste ervan af
In de laatste tien minuten moesten de Zwartemeerders de Limburgers laten gaan. Vlijm werd gedwongen zijn geblesseerde spelmaker Trainavicius op de bank te houden en ook bij Balkan-collega Bernatavicius was het beste ervan af. Bart Mik zorgde voor het laatste doelpunt van de wedstrijd: 26-30.

Door de twee punten blijft Lions aan kop. Hurry-Up maakt een pas op de plaats en is met elf punten terug te vinden in de hoge middenmoot. Een uitgebreide samenvatting van de wedstrijd is hier te vinden.