Transfer voor EK-gegadigde Ten Velde

Ondanks de degradatie van Wilhelmshavener HV blijft international en EK-gegadigde Rutger ten Velde (24) na de zomer in de tweede Bundesliga. Hij heeft bij TuS Ferndorf getekend.

Advertentie

Bij de nummer veertien van de ranglijst heeft de linkerhoek voor een jaar getekend. Vanaf 2017 speelde Ten Velde, oud-speler van onder meer Volendam, in Duitsland voor Wilhelmshavener HV.

Snel en wendbaar
“Met Rutger hebben we een snelle en zeer wendbare speler binnengehaald die al veel ervaring op dit niveau heeft”, vertelt bestuurslid van TuS Ferndorf Mirza Sijaric over de komst van Ten Velde.

Ook de flankspeler van Oranje is blij met de transfer: “TuS Ferndorf is een club met veel ervaring in de tweede Bundesliga. In de afgelopen jaren hebben ze zich in de tweede competitie van Duitsland nog beter weten te positioneren.”

EK 2022
Met het oog op het EK in 2022 is de overgang van Ten Velde wijs. Het Europees kampioenschap van 2020 ging aan de Arnhemmer voorbij. Ten Velde verloor de concurrentiestrijd van de reeds gestopte routinier Tim Remer.

Door de transfer blijft er geen landgenoot over bij Wilhelmshavener HV dat teruggaat naar de derde Bundesliga. Ook Bartek Konitz (Sporting Pelt) en Duncan Postel (Bruges Lormont Handball) verlaten de blauw-roden.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie