Transferbalans BENE-League: LIONS stabiel, drukte bij Hurry-Up

Begin september staat de start van de BENE-League gepland. De vijf Nederlandse deelnemers mogen weer in de hal trainen. Dat gebeurt in licht gewijzigde samenstelling. De transferbalans.

Advertentie

LIONS
De beste club uit Nederland in de BENE-League heeft een rustige transferlente achter de rug. Roel Adams (gestopt) en Bram Versteegden (Initia Hasselt) keren na de zomer niet meer terug in het shirt van LIONS.

Voor linkerhoekspeler Luca van Straaten was interesse, Achilles Bocholt had een oogje op de Fries, maar hij blijft in Zuid-Limburgse dienst. In tegenstelling tot vorig seizoen werd er niet aan smaakmaker Joao Jacob Ramos getrokken. Hoofdtrainer Christopher Jauernik blijft een beroep kunnen doen op de Portugees, Jasper Adams en Joris Baart.

Bevo
Door het coronavirus en tegenvallende financiën heeft Bevo afscheid moeten nemen van Yme Bertels en Arjan Versteijnen. Het duo heeft bij respectievelijk competitiegenoten Initia Hasselt en Achilles Bocholt onderdak gevonden.

Advertentie

Sjuul Rutten sluit via Houten aan bij de opleidingsploeg. De naam van Robin Jansen gonst rond in Panningen. De terugkeer van de linkeropbouwer van Volendam in het geel-blauw van Bevo lijkt aanstaande.

Hurry-Up
De Nederlandse nummer drie van het afgelopen seizoen heeft een roerige periode achter de rug. Oud-international Tim Remer heeft zijn loopbaan beëindigd. Van buitenlandse krachten als Sven Suton, Jakub Kastner en José Rolo is afscheid genomen. Zij zoeken om uiteenlopende redenen hun heil over de Nederlandse grens.

Noah van Wieringen (Volendam 2), Sverre Jansen (Tongeren) en Bernie Vermeer (Quintus) versterken Hurry-Up. Daarnaast wist de Drentse club te verrassen. De Portugese linkerhoekspeler Ulisses Ribeiro kwam een week geleden uit de hoge hoed.

Aalsmeer
De regerend lansdkampioen uit Noord-Holland heeft toptalent Niko Blaauw uitgezwaaid. De jeugdinternational sluit aan bij Bundesliga-club TBV Lemgo. Waar Michael Kamsteeg heeft besloten te stoppen, moet positiegenoot Bart Mik door een zware knieblessure een seizoen lang vanaf de kant toekijken.

Linkspoten Tom de Bruin (DHK Flensborg) en Tobias Marx (Houten) vullen het gat op de rechterhoek op. Ook de jonge Zeeuw Thomas Houtepen heeft de weg naar de bloemenstad gevonden. Via eerste divisionist Feyenoord heeft de jeugdinternational bij Aalsmeer getekend.

Volendam
In tegenstelling tot voorgaande jaren is het bij Volendam relatief rustig gebleven. Het gemis van de gestopte routinier Gerrie Eijlers wordt opgevangen door de contractverlenging van Dennis Schellekens. Ook sluit de jonge goalie Rob Goudriaan aan in het vissersdorp. Hij komt over van eredivisionist Hellas uit Den Haag.

Naast Eijlers is ook Leon Geus gestopt. Verder blijven basiskrachten als Jorn Smits, Erik Blaauw en Jordy Baijens de oranjehemden trouw. Na één seizoen keert Collin de Vette Volendam alweer de rug toe. De linkspoot gaat terug naar zijn oude club: Quintus.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie