Skip to main content

Transfertarget Ten Velde maakt flinke stap vooruit

EK-ganger Rutger ten Velde (24) heeft voor twee seizoenen bij TuS N-Lübbecke getekend. De kans is aanwezig dat de linkerhoekspeler van Oranje na de zomer in de gewilde Bundesliga gaat spelen.

Advertentie

Na één seizoen gaat Ten Velde hekkensluiter in de tweede Bundesliga TuS Ferndorf verlaten. In de lente van 2021 tekende hij laat en heeft zich in korte tijd in de basis van TuS Ferndorf gespeeld.

TuS N-Lübbecke staat op het hoogste niveau van Duitsland net boven de degradatiestreep. “Het is niet stiekem hopen dat ze erin blijven, hoor. Hard hopen. Ze komen de concurrenten onderin nog tegen en hebben veel in eigen hand”, vertelt Ten Velde over de situatie. 

Hongarije helpt
“In februari was het eerste contact en we waren er snel uit”, vertelt Ten Velde opgetogen. “Het EK heeft erg geholpen bij de transfer. Niet alleen de ervaring die je op een groot eindtoernooi opdoet, maar ook het feit dat je, je ergens als vertegenwoordiger van je land – de nummer tien van het EK – kan melden. Dat geeft aan dat je toch een hoog niveau kunt aantikken.”

Advertentie

In de zomer moet Ten Velde de concurrentiestrijd met Tom Skroblien aangaan. “Op dit moment de duidelijke nummer één en de club wil dat de druk op de linkerhoekpositie wordt opgevoerd. Een mooie uitdaging.” 

Vroeg en snel gehandeld
Met zijn gang naar de huidige Bundesliga-club ziet Ten Velde een langgekoesterde droom in vervulling gaan. “Het hoogste niveau in Duitsland is altijd het doel geweest. Ondanks de lage positie van TuS Ferndorf op de ranglijst draai ik persoonlijk een goed seizoen. Dat vertrouwen wil ik ook naar Oranje en nieuwe club meenemen. Dat TuS N-Lübbecke snel heeft gehandeld doet me goed. De linkerhoekpositie heeft tijdens het formeren van het team voor het nieuwe seizoen niet vaak de hoogste prioriteit.”

“Vroeg tekenen geeft me rust”, besluit Ten Velde. “Een jaar geleden duurde het heel lang en kwam ik onderin het tweede niveau terecht. Nu weet ik dat ik een stap vooruit ga maken en ben blij in Duitsland te blijven spelen. Wanneer TuS N-Lübbecke toch degradeert hebben ze al eens aangetoond snel de weg omhoog weer te vinden.”

Foto: FotoReza

Advertentie