Skip to main content

Trouwe trommelaar gelooft in titel Dalfsen

VOC en Dalfsen spelen zondagmiddag de eerste wedstrijd om de landstitel. In de ‘best-of-three’ zijn de Amsterdammers de favoriet, maar in Overijssel houden ze vertrouwen. “Wij blijven altijd achter ons cluppie staan”, zegt sfeermaker Fred Snijder.

Advertentie

Sinds, pak hem beet, 2011 kunnen de dames van Dalfsen rekenen op een aantal fanatieke supporters. “Wij zijn de fanatieke trommelaars van Sercodak/Dalfsen, het sfeerteam”, opent Fred Snijder opgewekt. “Vrijwilligers van het eerste damesteam. Ook het vloerteam. Een uur voor de wedstrijd maken we het veld klaar. Bouwen we de zaal op, zodat de dames daar zelf niet naar om hoeven te kijken”.

“Een uur voor de wedstrijd maken we het veld klaar”

Prijs na prijs
Dalfsen was de afgelopen vijf jaar oppermachtig. Het won prijs na prijs. “Door het succes begon de hal steeds voller te raken”, vertelt Snijder enthousiast. “Toen hebben we met een paar man grote trommels gekocht. Om nog meer sfeer te maken tijdens de wedstrijd. Om de speelsters op het veld te stimuleren. Het heeft wel z’n vruchten afgeworpen, volgens mij, haha”.

_MG_7931

Het succes van de Overijsselse club zorgde ervoor dat speelsters van de club in trek raakten. Angela Malestein, Kelly Dulfer, Martine Smeets: een kleine greep uit de groep speelsters die Fred en z’n mannen heeft horen trommelen. Dit seizoen stokt de prijzenmachine. “Het is een zwaar seizoen”, is Snijder, zelf ook actief als bondsscheidsrechter, eerlijk. “Er staat een heel jong team op het veld, jonger dan ooit. Veel last gehad van blessures dit seizoen. Maar als ik zie hoe ze nu spelen, zonder de routiniers die zijn vertrokken, dan vind ik het knap hoe de meiden presteren”.

Advertentie

“Dan krijgen die meiden een klap mee”

“En halverwege het seizoen hebben ze te horen gekregen, dat de club aan het eind van het seizoen stopt. Dan krijgen die meiden een klap mee”. Mede door een Facebookactie van het sfeerteam werd een mooi bedrag opgehaald, waardoor de toekomst van de talentenfabriek uit het Oosten werd verzekerd. Zo kunnen Nederlandse talenten als Ana Pavkovic, Tess van Buren en Angela Steenbakkers in de Overijsselse rust optimaal worden begeleid in hun weg naar de top.

Trommels mee naar de hoofdstad
Zondag om 16:00 wacht in de hoofdstad het eerste duel in de strijd om de landstitel. De ploeg van Portengen zal voor het eerst in jaren de underdog zijn, maar mét de trouwe trommelaars op de tribune. “Spandoekjes gaan mee. En de trommels. VOC is favoriet, maar wij blijven altijd achter ons cluppie staan”, besluit Snijder enthousiast. “Een stunt zit er altijd in. En dan komen ze nog bij ons op bezoek. Ik hoop op een bomvolle sporthal!”.

Door: Stijn Steenhuis
Foto’s: privé

Advertentie

Join the discussion 9 Comments