Skip to main content

TuS Lintfort-drietal over magische grens

By 16 januari 2017Duitsland, Voorpagina

Door liefst tweeëntwintig treffers van Nederlandse makelij wist TuS Lintfort het uitduel van TV Beyeröhde nipt te winnen (34-35). Bij de Duits promovendus, uitkomend in de tweede Bundesliga, hebben drie Nederlandse speelsters de grens van tweehonderd goals overschreden. 

Advertentie

Loes Vandewal, Tatjana van den Broek en Eefje Huijsmans zijn dit seizoen belangrijke pionnen voor TuS Lintfort. Met bijna acht goals per wedstrijd is Vandewal, vorig seizoen in de eredivisie actief voor DOS uit Emmer-Compascuum, bezig aan een grandioos seizoen. Vriendin Van den Broek doet met 87 treffers weinig onder voor de voormalig jeugdinternational. Ook linkshander Huijsmans doet met 32 goals een duit in het zakje.

Waanzinnige cijfers
Door de tweeëntwintig doelpunten van afgelopen weekend (Vandewal 10, Van den Broek 8, Huijsmans 4) staat de gezamenlijke teller op 218. Bijna zestig procent van de gehele Lintfort-productie komt van de hand van het Nederlandse trio. Waanzinnige cijfers. Na veertien duels staat TuS Lintfort, vlakbij de Limburgse grens gelegen, op een veilige tiende plaats.

https://www.instagram.com/p/BPQkm1KAwXJ/

Koploper Bensheim-Auerbach maakte geen fout. Op bezoek bij laagvlieger SV Werder Bremer kende de club van Hoekstra en Van Gulik weinig problemen: 22-31. Hoekstra was goed voor acht veldgoals en werd daarmee topscorer van de wedstrijd.

Foto: TuS Lintfort

Advertentie