TuS Metzingen wint topper, monsterzege SG BBM Bietigheim

By 29 september 2016Duitsland, Featured, Oranje

In de Bundesliga voor vrouwen heeft het TuS Metzingen van landgenoten Jankovic, Michielsen, Vollebregt en nieuweling Amega een slag geslagen. SG BBM Bietigheim greep door een monsterzege de koppositie.

Advertentie

In eigen huis zegevierde TuS Metzingen tegen kampioen Thüringen HC. Met olympiër Jankovic onder de lat werd een knappe 30-24 (17-14) zege geboekt. Door de overwinning blijft TuS Metzingen, dat vorig seizoen lang meedeed om de landstitel, ongeslagen.

 

Metzingen moet SG BBM Bietigheim voor laten gaan op de ranglijst. De topploeg, waar Wester, Smeets, Visser en Malestein actief zijn, haalde uit op bezoek bij het HSG Bad Wildungen Vipers van Tessa Bremmer. Het werd maar liefst 17-49. Rechterhoekspeler Maleistein scoorde zes keer, Smeets prikte vijf keer raak en Maura Visser mocht twee doelpunten bijschrijven.

HSG Bad Wildungen Vipers
Het HSG Bad Wildungen Vipers van de Nederlandse coach Bremmer wacht nog op de eerste overwinning. Met één punt is de ploeg terug te vinden op de twaalfde plaats. In de zomer maakten drie Nederlandse eredivisiespeelsters de overstap naar de Duitse club: Rinka Duijndam, Tamara Haggerty (Quintus) en hoekspeler Hanna van Rossum (Kwiek).

In Berlijn ging international Bobby Schagen ten onder. In de Duitse hoofdstad hield Füchse Berlin de punten in eigen huis: 28-25. De Amsterdamse rechterhoekspeler kroonde zich als topscorer van TVB 1898 Stuttgart. Schagen trof zes keer doel, waaronder een aantal verzilverde strafworpen.

Middenmoot
Het SC Magdenburg van Fabian van Olphen boekte een solide thuisoverwinning. Tegen HSG Wetzlar werd het 30-26 voor de formatie van de Nederlandse dekkingspecialist. Zowel Magdenburg als Stuttgart is terug te vinden in de middenmoot van de ijzersterke Bundesliga.

Foto: TuS Metzingen

Advertentie