Uitblinken in het shirt van de nationale ploeg

0

Liefst drie landgenoten dingen mee naar de titel Speelster van het Jaar 2019. Vooral in het shirt van de nationale ploeg blonken Estavana Polman, Lois Abbingh en Tess Wester het afgelopen kalenderjaar uit.

Afgelopen december greep het genomineerde drietal goud met Nederland. In Japan was de nationale ploeg in de WK-finale met 29-30 te sterk voor Spanje. Abbingh prikte enkele tellen voor het eind voor de laatste en beslissende treffer van de eindstrijd.

In 2019 toonde de Groningse vooral in het shirt van de Oranjedames aan een sterke schutter te zijn. Waar ze bij Rostov-Don geregeld plaats moest maken voor Russinnen, was ze voor bondscoach van Nederland Manu Mayonnade wél onomstreden als afmaker.

Champions League
Ook Wester dankt haar uitverkiezing van het IHF voornamelijk aan beurten voor Oranje. In dienst van Odense HC moest de goalie concurrente Althea Reinhardt, international van Denemarken, meer dan eens voor laten gaan. Op het wereldkampioenschap steeg Wester boven zichzelf uit. Met een prachtige nominatie tot gevolg.

Wie vorig jaar wel de onbetwiste nummer één bij haar club was, was Estavana Polman. Niet alleen werd ze verkozen tot MVP van het WK, ook voor landskampioen Team Esbjerg was Polman goud waard. De Arnhemse greep onlangs naast een plaats in het sterrenteam van de Champions League.

Stemmen
Naast landgenoten Abbingh en Wester vecht Polman samen met Stine Oftedal (Noorwegen/Györ) en Anna Vyakhireva (Rusland/Rostov-Don) om de titel van Speelsters van het Jaar 2019. Tot 17 juli kan hier gestemd worden.

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here