Uitgeblust Oranje vierde tijdens Olympisch debuut

Nederland heeft de strijd om het brons verloren. In het laatste Olympische duel wist het debuterende Oranje niet te winnen van wereldkampioen Noorwegen: 26-36.

Advertentie

In de eerste twintig minuten lieten de Noren Nederland kansloos. In de dekking liep Oranje achter de feiten aan, terwijl Groot, Snelder en Broch aanvallend alleen hun niveau wisten te halen. Na 5-13 verkleinde kapitein Groot in de laatste seconde van het eerste bedrijf met een heerlijk afstandsschot het gat tot 13-19.

Geen spanning
Ook na de pauze kon Oranje de spanning niet terugbrengen in het duel. Opsteker waren de twee goals van Michelle Goos. De Amsterdamse verschalkte de Noorse sluitpost twaalf minuten voor tijd op fraaie wijze (23-29).

In de slotfase bracht Polman, die de echte vorm miste, even terug tot vijf treffers. De laatste Nederlandse goal in Rio de Janeiro kwam van de hand van Laura van der Heijden. De schutter behaalde een honderd procent score vanaf 7-meter.

Tokyo in 2020
Zo eindigt Oranje vierde op de allereerste Olympische Spelen. Een fantastisch traject, die tijdens de kwartfinale tegen Brazilië het hoogtepunt kende. Met opgegeven hoofd naar huis. Terug naar de clubs. Tot in Tokyo.

Door: Stijn SteenhuisAdvertentie