Uitgefeest TBV Lemgo bezorgt HSG Nordhorn-Lingen meer kopzorgen

Slechts 48 uur na het winnen van de DHB Pokal 2020 heeft TBV Lemgo een zege in de competitie geboekt. Degradatiekandidaat HSG Nordhorn-Lingen werd zonder moeite door de uitgefeeste gasten geklopt: 25-32.

Advertentie

Op vrijdagavond stuntte TBV Lemgo met bekerwinst. Een flink feest volgde waarna de blauw-witten snel moesten schakelen voor het uitduel in Nordhorn.

Al bij rust was gisterenmiddag het verschil groot (10-18). Ook na de pauze was HSG Nordhorn-Lingen niet bij machte de formatie waar Dani Baijens (zes doelpunten) en Bobby Schagen (vier) allebei scoorden te vloeren.

Toon Leenders
Met twaalf stops (30%) deed Bart Ravensbergen nog zijn best voor de thuisploeg. Met zeventien punten en een verschil van zeven punten met de veilige zestiende plaats in de Bundesliga lijkt het doek voor HSG Nordhorn-Lingen bijna gevallen. De rood-witten, waar Toon Leenders gaat stoppen, spelen nog vijf duels op het hoogste niveau van Duitsland.

Ook geen punten voor Jeffrey Boomhouwer en Bergischer HC. Ondanks zes treffers van de linkerhoek van Oranje moesten de gasten buigen voor SC DHfK Leipzig: 27-25 (13-12).

Titelstrijd
Het SG Flensburg-Handewitt van assistent Mark Bult maakte in de titelstrijd geen fout. In eigen huis ontdeed de koploper van de Bundesliga, één punt meer dan THW Kiel, zich met 28-24 (13-11) van halve bekerfinalist TSV Hannover Burgdorf.

Foto: FotoReza

Advertentie