Skip to main content

Uitstekend kerstcadeau Van Olphen en SC Magdeburg

By 26 december 2016Duitsland, Voorpagina

Fabian van Olphen en zijn club SC Magdeburg hebben zichzelf getrakteerd op tweede kerstdag. In eigen huis werd landskampioen Rhein-Neckar Löwen verslagen: 35-32.

Advertentie

Vlak voor rust was het gat tussen de thuisploeg en de kampioenskandidaat van de Bundesliga zes punten (19-13). Na de 20-15 ruststand kwam Rhein-Neckar Löwen niet dichterbij dan vier treffers. In de slotfase liet de ploeg van dekkingsspecialist Fabian van Olphen de touwtjes vieren.

Door de winstpartij komt SC Magdeburg de top 5 binnen. Rhein Neckar Löwen moet de koppositie laten aan SG Flensburg-Handewitt, dat morgenavond in actie komt tegen het MT Melsungen van Haenen en Boomhouwer.

Schagen
Captain Fabian van Olphen speelt sinds 2006 voor de Duitse groen/roden. ‘Die Tulpe’, zoals de bijnaam van de international luidt, won vorig seizoen de Duitse beker.

Ook Bobby Schagen boekte een knappe zege. In de Porsche Arena won TVB 1898 Stuttgart van DHfK Leipzig: 28-26. Door de zege op de hoogvlieger in de Bundesliga vindt de linkshandige international aansluiting bij de lage middenmoot.

Foto: SC Magdeburg

Advertentie