Vaart achter carrièreplanning wereldkampioen Van Wetering

0

“Natuurlijk is de Champions League halen het doel, maar ik moet kijken wat er op m’n pad komt. Mijn eerste jaar bij TuS Metzingen is uitstekend verlopen.” Wereldkampioen Bo van Wetering (20) is voor een aantal weken terug in Nederland en blikt met veel genoegdoening terug op haar debuutseizoen in Duitsland.

Met een gemiddelde van bijna 4 goals per Bundesligaduel toonde Van Wetering zich een betrouwbaar eindstation op de linkerflank van TuS Metzingen. “Eerst is het aftasten, maar als het halverwege het seizoen nog steeds lekker loopt word je gretiger. Dan durf je meer en ga je meer van jezelf verlangen. Het hoort bij ontwikkelen”, klinkt het wijs uit de mond van de international.

Als belofte op de linkerhoek wees bondscoach van Oranje Manu Mayonnade Van Wetering aan als een van de WK-gangers. In Japan maakte de oud-speelster van onder meer VOC, SEW en VZV weergaloze weken mee met goud tot gevolg. “Daar had ik een jaar geleden nooit over durven dromen”, zegt Van Wetering eerlijk.

Wereldkampioenschap
“Het WK, maar ook het aantal speelminuten voor TuS Metzingen. Vorige lente werd ik met VOC Nederlands kampioen. Op dit moment heb ik heel grote sprongen gemaakt. Ik heb geen rekening met dit scenario gehouden, maar het zorgt wel voor een boost”, klinkt het opgewekt.

“In mijn eerste weken is het vooral wennen. Vooral qua stijl van leven. Al snel ging het me op het veld in Metzingen goed af in de training en wedstrijd. Dan komt het wereldkampioenschap er ook nog eens tussendoor. Het heeft me verrast. Ik wist niet dat ik dit op deze leeftijd al in me had”, gaat Van Wetering verder.

Vooruitkijken
Van plankenkoorts is geen sprake. Ook het woord ‘hoogmoed’ komt niet voor in het woordenboek van Van Wetering. “Verwachtingen zullen hoger worden. In de Bundesliga kenden ze me niet, maar dat zal aankomend seizoen anders zijn. Ik moet opnieuw kunnen verrassen. Ik heb zeker wel eens zenuwen en spanning.”

Van Wetering heeft een doorlopend contract bij TuS Metzingen. “Het liefst kijk ik per jaar wat het beste voor me is, maar na zo’n jaar als dit móet je wel vooruitkijken”, weet ze. “Op dit moment zit ik goed in Duitsland waar ik me lekker voel en veel speelminuten maak. Je weet niet welke clubs over een aantal jaar actief zijn in Europa. Dat houd ik goed in de gaten.”

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here