Skip to main content

Van der Baan voor drie jaar naar Duitsland

By 5 februari 2020Duitsland, Europa, Voorpagina

Britt van der Baan (18) vertrekt na het seizoen naar Duitsland. Bij TuS Metzingen heeft het talent een krabbel onder een verbintenis voor drie jaren gezet.

Advertentie

Door de transfer gaat Van der Baan VOC verlaten. In het donkergroen van de formatie uit Amsterdam werd de rechterhoekspeelster vorig jaar landskampioen. Eerder maakten speelsters als Dione Housheer en Bo van Wetering via VOC de sprong naar het buitenland.

Van der Baan is jeugdinternational en doordeweeks actief op de HandbalAcademie. In de zoektocht naar een buitenlands avontuur ging ze op stage bij TuS Metzingen. Club en speler zijn tot een akkoord gekomen.

Nederlands kampioenschap
Met VOC is Van der Baan in het gevecht om de landstitel. Samen met HandbaL Venlo en VZV heeft de formatie van Ricardo Clarijs met nog één duel in de reguliere competitie te gaan dertig punten. De top-2 van de eredivisie stroomt in de halve finale om het Nederlands kampioenschap in.

In Duitsland komt Van der Baan twee landgenoten tegen: Bo van Wetering en Tamara Haggerty. Het contract van laatstgenoemde, lijnspeelster bij TuS Metzingen, is verlengd. Delaila Amega en Jesse van de Polder gaan de club verlaten.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie

Join the discussion One Comment

  • w88 schreef:

    971460 583245As soon as I discovered this site I went on reddit to share some of the love with them. 830144