Skip to main content

Van der Linden sluit aan bij topteam

De 20-jarige Lieke van der Linden speelt na de zomer in Duitsland. De talentvolle doelvrouw sluit aan bij SG BBM Bietigheim.

Advertentie

Van der Linden ruilt eredivisionist Borhave na één seizoen in voor de runner-up van de Bundesliga. Oud-speler van SG BBM Bietigheim Maura Visser, tegenwoordig spelersmakelaar, heeft de jonge goalie bij de transfer geholpen.

Opleidingsploeg
Na een aantal proeftrainingen heeft SG BBM Bietigheim besloten Van der Linden als derde keepster aan de selectie toe te voegen. Emily Sando en Melinda Szikora zullen in eerste instantie het doel van de hoofdmacht verdedigen en Van der Linden begint in de opleidingsploeg.

Hoofdtrainer Markus Gaugisch over Van der Linden: “Ze is goed opgeleid, gemotiveerd en leergierig. Bij ons wil ze de volgende stap in haar carriere zetten.”

Danick Snelder
Eerder speelde Van der Linden, die de HandbalAcademie gaat verlaten, voor onder meer VOC en Voorwaarts. “Bietigheim is een echte profclub”, vertelt de nieuweling. Van der Linden komt bij de Duitse club landgenoten Danick Snelder, Kelly Dulfer en Inger Smits tegen. “Ik hoop veel van de ervaren speelsters en staf te leren.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie