Van der Vliet secuur in Denemarken, Odense HC nog steeds bovenaan

Nikita van der Vliet (20) blijft voldoendes scoren voor Nykøbing. De koppositie in de Deense eredivisie wordt nog altijd door Odense HC bezet.

Advertentie

Nykobing was gisteren te sterk voor het Horsens HE waar Claudia Rompen gaat vertrekken: 30-23. Waar Dione Housheer nog altijd door een enkelblessure ontbreekt, toonde landgenoot Van der Vliet haar klasse op de lijn.

Tess Wester
De jonge EK-ganger scoorde vier uit vijf. Daarmee komt het subtotaal van Van der Vliet op 42 treffers. Sinds vorige zomer staat de oud-speelster van VOC onder contract bij middenmoter Nykøbing.

Ook Odense HC heeft twee punten gescoord. De oranje-witten lieten in eigen huis Silkeborg-Voel kansloos: 32-23 (20-12). Tess Wester stopte elf ballen (39%). Aan de overkant vonden Lois Abbingh (drie doelpunten) en Nycke Groot (twee) het net.

Top-8
Daarmee blijft Odense HC bovenaan staan in de Deense eredivisie. Na 22 wedstrijden is de marge op runner-up Viborg HK twee punten: 40 om 38. Ook nummer drie op de ranglijst Team Esbjerg heeft 38 punten. In de lente treft de top-8 elkaar in de play-offs om de landstitel.

Advertentie