Van der Zeijden wil kroon op debuutjaar zetten

By 26 april 2019Beker, Competities, Featured

Quintus krijgt zondagmiddag in de bekerfinale de eerste kans om een sterk seizoen om te zetten in eremetaal. De doorgebroken jeugdinternational Jill van der Zeijden (18) kan in Almere een kroon zetten op haar debuutjaar. 

Vanuit de A-jeugd werd Van der Zeijden dit seizoen overgeheveld naar de hoofdmacht. Op de rechterhoek maakt de tiener indruk. “Ik ben vervroegd overgekomen vanuit de jeugd en had nooit verwacht dat ik al zoveel speeltijd in het eerste team zou krijgen”, laat ze weten aan verslaggever Peter Lotman van het AD. “Ik moest er in het begin wel aan wennen. Veel meer en zwaarder trainen.”

De goede beurten op de Heulse flank leverde Van der Zeijden een oproep voor Jong Oranje op. In juli gaat ze uitkomen op het EK in Hongarije. “Vooral de laatste wedstrijden ben ik tevreden over mezelf. Daarin heb ik naar mijn gevoel laten zien wat ik kan. Ik ben blij met de speeltijd die ik krijg, omdat ik niet verwacht had zoveel te spelen in mijn eerste jaar”, is Van der Zeijden uitgelaten.

Op gebrand
Zondagmiddag komt Quintus, dat vier keer eerder het toernooi won, in actie in de bekerfinale. Debutant HandbaL Venlo is de opponent. Van der Zeijden: “We hebben in de competitie twee keer van Venlo gewonnen. We zijn erop gebrand juist in deze finale wéér te winnen. Het zal een harde en spannende wedstrijd worden. Maar wij staan na afloop met de schaal omhoog.”

Elf jaar
Na het afsluiten van het bekertoernooi gaat bij Quintus de focus op de kampioensstrijd. Voor het eerst in elf jaar tijd mogen de groen-witten weer spelen om de landstitel. Titelhouder VOC wordt begin mei voor het eerst in de best-of-three getroffen.

Foto: Tina Kolthof

Geef een reactie