Van Erp laat Dynamico met pijn in het hart achter

Al jaren wordt er aan de talentvolle Jordi van Erp (21) van Dynamico getrokken en nu gaat hij Oss toch verlaten.

Advertentie

De oud-jeugdinternational sluit aan bij het Quintus van Jack van Lier en Geert Hinskens. Van Erp gaat op voor zijn debuut in de BENE-League, want de eredivisionist uit Kwintsheul gaat omhoog.

Van Erp kon de afgelopen jaren rekenen op veel belangstelling uit het binnenland, maar besloot keer op keer bij Olympia’89 en later Dynamico zijn vrienden trouw te blijven. Na proeftrainingen bij Quintus gaat de opbouwspeler toch een transfer maken.

Zwaar seizoen
Van Erp: “Het was geen gemakkelijke keuze, voor mijn gevoel was het nu of nooit. En ik wil later geen spijt krijgen dat ik het niet gedaan heb.”

“Ik denk dat het niveau van Quintus goed bij mij past”, gaat de nieuweling verder. “Het zal zowel voor de club als voor mij een zwaar seizoen worden, maar ook leerzaam. In principe zijn we wel echt de zesde ploeg van Nederland, de Belgische teams kan ik minder goed inschatten.”

Genoeg speeltijd
Van Erp, die in Zuid-Holland op genoeg speeltijd rekent, wil benadrukken dat hij niet de ambitie heeft om via Quintus naar het buitenland te gaan. “Maar ik wil wel bij Quintus kijken of dit mijn niveau is. Of dat ik nog een stapje hoger kan. Of dat ik over paar jaar weer terugkeer naar Dynamico.”

Van Lier en Hinskens wrijven in hun handen met de komst van Van Erp. Eerder besloten onder meer rechteropbouwspelers Collin de Vette en Yannick Boers na de HandbalNL League te stoppen.

Foto: FotoReza

Advertentie