Skip to main content

Van Gulik leidt HSG Bensheim/Auerbach de weg

By 18 november 2019Duitsland, Europa, Voorpagina

HSG Bensheim/Auerbach staat na zeven speelrondes in de Bundesliga op een knappe zesde plaats. Dit weekend pikte de formatie waar Sarah van Gulik uitblonk twee punten op bij promovendus Mainz 05. 

Advertentie

Bij rust stond HSG Bensheim/Auerbach, twee seizoenen geleden gepromoveerd vanuit de tweede Bundesliga, al aan de goede kant van de score (12-15). Na de pauze kwam de thuisploeg nog dichtbij, maar klonk voor de gasten op tijd het eindsignaal: 26-27.

Met acht goals werd Sarah van Gulik de meest trefzekere speelster van HSG Bensheim/Auerbach. De 29-jarige schutter is sinds 2016 in dienst bij de ‘Flames’. In eigen land stond Van Gulik van 2007 tot en met 2012 onder contract bij Hellas.

TSV Bayer 04 Leverkusen en TuS Metzingen werkten voor de WK-stop een subtopper af. De gasten gingen na 12-14 met de volle buit aan de haal: 24-25. Zo bleef de formatie van Robert Nijdam met lege handen achter. WK-gangers Bo van Wetering (3) en Delaila Amega waren trefzeker.

Ook Myrthe Schoenaker wist afgelopen weekend te zegevieren. VfL Oldenburg rekende in eigen huis af met promovendus Kurpfalz Bären. Het werd 28-23 en Schoenaker scoorde zes keer.

Lees ook: Borussia Dortmund blijft foutloos voor WK

Advertentie