Van Schie en Sydney Uni besluiten Super Globe met bizarre comeback

By 8 oktober 2021Voorpagina

Voor Léon van Schie zit de IHF Super Globe in Saoedi-Arabië erop. Met zijn ploeg Sydney Uni zorgde Van Schie voor een daverende stunt door na een flinke achterstand alsnog gelijk te spelen tegen thuisploeg Al Wehda: 26-26.

De gelegenheidsformatie uit Australië keek bij rust nog tegen een flinke achterstand aan: 17-8. In minuut 48 was deze achterstand echter alweer gelijkgetrokken. Topscorer aan de kant van de Australische formatie was oud-speler van THW Kiel, Bevan Calvert, met tien doelpunten.

Het was voor het eerst sinds het bestaan van de IHF Super Globe dat Sydney Uni een punt wist te pakken en dit werd na afloop dan ook uitgebreid gevierd. Met het gelijkspel besluit Sydney Uni het toernooi op een negende plaats.

Kay Smits
De finale in de strijd om de wereldbeker gaat morgen tussen SC Magdeburg en FC Barcelona. De ploeg van Kay Smits plaatste zich voor de finale na winst op het Deense Aalborg.