Van Wetering voor twee jaar naar Odense HC

By 25 november 2020januari 17th, 2021Denemarken, Duitsland, Europa, HI Rookie Team, Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Bo van Wetering (21) speelt de aankomende twee seizoenen voor Champions League-club Odense HC. De international volgt Dione Housheer naar het Deense topteam.

Advertentie

Na twee seizoenen ruilt Rookie Van Wetering TuS Metzingen in voor Odense HC. In de Bundesliga staat haar teller na tien wedstrijden al op 54 doelpunten. De hoekspeelster van Oranje heeft voor twee jaar getekend in Denemarken met een optie voor een derde seizoen.

Abbingh en Wester
“Toen ik hoorde van de interesse van Odense HC was ik meteen enthousiast”, vertelt Van Wetering opgetogen. “Een grote club met heel veel mogelijkheden. Natuurlijk is het ook heel leuk om met Lois Abbingh, Tess Wester en Dione Housheer te gaan spelen.”

“Ze vinden mijn snelheid interessant”

In 2019 maakte Van Wetering de stap van VOC naar de Bundesliga. In het roze-zwart van TuS Metzingen liet ze snel een gretige en zekere indruk achter. “Ik heb veel mogen spelen en doelpunten gemaakt voor Metzingen. Odense HC hield me al een tijdje in de gaten. Ze vinden mijn snelheid interessant.”

Ervaring opdoen
In 2016 keerde Van Wetering SEW de rug toe. In Amsterdam werd de oud-jeugdinternational, product van de HandbalAcademie, drie keer kampioen van Nederland.

“Het is een grote stap, maar ik heb niet lang getwijfeld te tekenen”, besluit de Noord-Hollandse. “Je weet van te voren nooit hoeveel speelminuten je gaat maken. Ik hoop van positiegenoot Freja Cohrt, Deens international, te leren. Ik ben nog jong en het is snel gegaan. Door het opdoen van ervaring kan ik nieuwe stappen gaan maken.”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie