Skip to main content

Van Zijl kon beslist geen ‘nee’ zeggen tegen Borussia Dortmund

Samen met Delaila Amega werd Tessa van Zijl (24) gepresenteerd bij de nummer één van Duitsland: Borussia Dortmund. De oud-speelster van Quintus is in de wolken door haar transfer naar de Champions League-club.

Advertentie

Door het inwisselen van HSG Blomberg-Lippe maakt Van Zijl kans op speelminuten in de Champions League. In 2017 ruilde de rechteropbouwspeelster Quintus in voor de club uit de Bundesliga. Vooral in het laatste seizoen in het blauw-wit van HSG Blomberg-Lippe toonde Van Zijl aan een betrouwbare schakel in de Bundesliga te zijn.

“Toen Borussia Dortmund belde dacht ik meteen: ‘Nee, hier kan ik geen nee tegen zeggen’”, glundert Van Zijl. “Ondanks de goede band met de fans in Blomberg, heb ik besloten van club te veranderen. Ik wil handballend niet stil staan. Ik ken de trainer in Dortmund (André Fuhr, red.) en denk dat hij mij verder kan helpen in mijn ontwikkeling. Ik ben jong en de kansen die ik krijg wil ik benutten.”

Oranjedames
Vlak voor de uitbraak van het coronavirus behoorde Van Zijl tot de laatste negentien namen bij de Oranjedames. Bondscoach Manu Mayonnade heeft de linkspoot nadrukkelijk op de radar staan. In Japan koos de Fransman voor positiegenoten Laura van der Heijden en Dione Housheer.

Advertentie

Als mens
Niet alleen als pion op het parket is Van Zijl gegroeid. “Ik ben in Duitsland gekomen als jonge meid en ben nu een speelster met ervaring over de grens”, vertelt ze. “Ik kom niet meer met knikkende knieën het veld op. Als mens ben ik gegroeid, waardoor ik ook binnen de lijnen stappen heb kunnen maken.

Samen met haar nieuwe teamgenoten Amega en Merel Freriks blikt Van Zijl in het nieuwste magazine van Handbal Inside, dat in augustus uitkomt, vooruit op het Champions League-avontuur bij Borussia Dortmund. Een abonnement op het enige handbalblad van Nederland sluit je hier af.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie

Join the discussion One Comment