Veerkrachtig Noorwegen neemt wereldtitel van Oranje over

By 19 december 2021Voorpagina

Noorwegen volgt Nederland op als kampioen van de wereld. In de WK-finale kwam de Europees kampioen vanavond tegen Frankrijk terug van 16-10: 22-29.

In de eerste 25 minuten maakte Olympisch kampioen Frankrijk de meeste aanspraak op de wereldbeker. Na rust (16-12) sloeg Noorwegen hard terug.

Van de dertigste tot vijftigste minuut liet Noorwegen Frankrijk alle hoeken van het veld zien. Na 20-25 scoorde de opponent in het wit-blauw voor het eerst in twaalf minuten weer.

Noorse doelvrouw Silje Solberg liet Frankrijk na rust meermaals moedeloos achter. Ze maakte tien van haar twaalf stops in de eindstrijd na de pauze. Het gouden kwartet Henny Reistad (zes goals), Nora Mørk, Kari Brattset-Dale en Stine Oftedal (ieder vijf) was in de eindstrijd in Granollers goed voor tweederde van de doelpunten van de nieuwe wereldkampioen.

Brons voor Denemarken
Het brons in Spanje is naar Denemarken gegaan. De Noord-Europeanen rekenden vanmiddag met 35-28 (16-13) af met het thuisland.