Veerkrachtig PSV geeft niet op en wipt eredivisionist uit beker

By 3 november 2021Beker, Competities, Voorpagina

Bij 9-16 in Eindhoven leek eredivisionist BFC in de derde ronde van de beker de krachten te kunnen sparen. Dertig minuten verliet thuisploeg PSV hossend het veld: 25-24.

Het bekerduel tussen PSV en BFC betekende een krachtmeting tussen de medekoploper uit de eerste divisie en degradatiekandidaat op het hoogste niveau. Het waren de gasten gecoacht door Harold Nusser die in de eerste helft het betere van het spel hadden.

Langzaam kantelen
Door de marge van zeven in de pauze had het thuispubliek de kansen in de beker reeds opgegeven. De PSV’ers binnen de lijnen niet. Zij knabbelden na rust wat van de achterstand af en wisten zo de partij langzaam te kantelen.

Na het laatste fluitsignaal vierde PSV flink feest. Niet alleen gaat het de ploeg van Jeroen Baats in de competitie voor de wind, ook betekent de uitschakeling van eredivisionist BFC dat PSV nog altijd zicht houdt op de laatste zestien van het bekertoernooi.

Hercules
In die ronde voegen ook de topploegen uit eigen land – denk aan HandbaL Venlo, VZV en VOC – zich bij het schema. Heel lang de tijd om te vieren heeft PSV niet. Dit weekend komt hekkensluiter in de eerste divisie Hercules alweer langs in Noord-Brabant.