Skip to main content

Verbluffende comeback Palicka op clubniveau in Zweden

By 27 december 2021Voorpagina

Andreas Palicka (35) heeft maar heel even nodig gehad om zijn waarde tijdens zijn comeback op clubniveau in thuisland Zweden voor oude liefde Redbergliden IK te bewijzen.

Advertentie

De goalie van Rhein-Neckar Löwen maakt het seizoen voor hij naar PSG gaat af bij de nummer laatst in Zweden. Het lijkt een ongewone move van Palicka, maar de transfer is meer dan te verklaren.

Bij huidige werkgever van de doelman van de Zweedse nationale ploeg Redbergliden IK zette Palicka zijn eerste stapjes als prof. Redbergliden IK waar talent Elliot Stenmalm nu nog onder contract staat, maar in de zomer naar Vive Kielce gaat vertrekken – mag zich zelfs recordkampioen van Zweden noemen. Dat die tijd al even geleden is verklapt de positie van de Palicka’s club.

48 procent
Redbergliden IK staat met slechts enkele punten uit vijftien competitieduels in Zweden op degraderen. Afgelopen weekend mocht Palicka, een jaar geleden twee op het WK in Egypte, zich voor het eerst in de strijd tegen de gang naar beneden bemoeien. Dat deed de keeper op verbluffende wijze.

Middenmoter HK Malmö kwam op bezoek bij Redbergliden IK. Na 22-22 trok de thuisploeg verrassend aan het langste eind: 27-24. Met liefst 22 stops, 48 procent, groeide Palicka uit tot reddende engel tussen de palen van de voormalig landskampioen.

Sterrenbestaan in Parijs
Een sterrenbestaan in Parijs staat Palicka te wachten. Na het aanstaande EK mag de geroutineerde Zweed zich eerst met de degradatiestrijd op geboortegrond mengen. Het eerste speelweekend is veelbelovend.

Advertentie