Verdriet en victorie voor Volendam-routiniers

By 29 april 2019Beker, Competities, Featured

Bij het klinken van het laatste fluitsignaal van de machtige bekerpartij van Volendam tegen LIONS sprintte schutter Marnix Roos naar Geert Hinskens. Tranen rolden over de wangen van de linkspoten. Van verdriet en victorie. 

Bezig aan zijn noodgedwongen afscheidstournee kwam Geert Hinskens tijdens de eindstrijd na een kwartier in het veld in Almere. Lang duurde de invalbeurt van de rechteropbouwer niet. Waar een akelige kniebrace om de ene knie de boel bij elkaar hield, zakte Hinskens plots door de andere.

Hinskens bleef liggen. Rollend van pijn en ongeloof. Door het voorval hielden de fanclubs van beide finalisten de adem in. De Limburger werd van het veld gedragen en na rust keerde hij terug op de bank van Volendam. Geflankeerd door twee krukken. Vanaf de zijlijn zag Hinskens zijn ploeggenoten na zeventig minuten LIONS verslaan (30-31).

Tijdens de prijsuitreiking haalde captain Léon van Schie, bezig aan zijn laatste beurten in de top, Hinskens naar voren. De Volendam-routiniers mochten als allereerst het zilverwerk in ontvangst nemen. Van Schie brulde. Gesteund door zijn teamgenoten en alle supporters verscheen ook een glimlach op het gezicht van Hinskens.

De loopbaan van Hinskens komt op een pijnlijke manier ten einde. Van Schie komt in de kampioenspoule nog twee keer in actie. Door een achterstand op LIONS is de finale om de schaal ver weg.

Foto: FotoReza

Geef een reactie