Verlangen naar hoofdprijs is groot bij LIONS

Al sinds 2018 heeft Aalsmeer de landstitel in handen. Voor de andere finalist LIONS is de laatste hoofdprijs alweer even geleden.

Advertentie

In eigen huis kan de Zuid-Limburgse ploeg de prijsloze periode doorbreken. In 2017 ging LIONS met de laatste hoofdprijs aan de haal.

Toen pakten Lino Janssen (foto), hij gaat net als Luuk Hoiting stoppen, en consorten ten koste van Aalsmeer de Supercup. Daarna ging de landstitel naar Aalsmeer en de beker werd een keertje gewonnen door Bevo en daarna Volendam.

Roefs en De Beule
Na vier keer tweede te zijn geworden werd LIONS in 2015, 2016 en 2017 kampioen van Nederland. Na vier jaar kan deze titel aanstaande zaterdag weer in Sittard terugkeren. Dan moeten de gasten uit Noord-Holland in de beslissende finalepartij geklopt worden.

Advertentie

Waar Aalsmeer een week geleden afscheid nam van Tobias Marx, Marwin van Offeren – beide spelers gaan stoppen – en Thomas Houtepen die naar Duitsland vertrekt, zal ook LIONS dit weekend een aantal spelers uitzwaaien. Naast Janssen en Hoiting zullen ook Tim Roefs (Volendam) en Jeroen de Beule (Achilles Bocholt) na de zomer niet meer in het tenue van de kanshebber op de titel te bewonderen zijn.

Reguliere competitie
Al drie keer eerder dit seizoen was LIONS te sterk voor Aalsmeer. Vorige week werd het 22-25 in De Bloemhof. Ook in de HandbalNL League trok de fusieclub twee maal aan het langste eind.

Lees ook: “Een bepaalde hardheid hoort ook bij een finale”

Foto: FotoReza

Advertentie