Skip to main content

‘Verminkte’ EK-ploeg treft Montenegro

By 22 januari 2022Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Met heel veel andere en ook onervaren gezichten in de ploeg treft Nederland vanmiddag om 15:30 in de hoofdfase van het EK Montenegro.

Advertentie

Na Robin Schoenaker en Jeffrey Boomhouwer zijn nog eens vier EK-gangers besmet geraakt met het coronavirus. Het gaat om Iso Sluijters, Dennis Schellekens, Bart Ravensbergen en Rutger ten Velde.

Laatstgenoemde heeft pas later op de vrijdag positief getest. In de ochtend overleefde Ten Velde het gevreesde moment nog.

In het tweede duel in de hoofdfase van het EK zullen veel vervangers hun opwachting maken. Een week geleden keken ingevlogen invallers Tommie Falke, Lars Kooij (foto), René de Knegt en Thijs van Leeuwen de verrichtingen van hun collega-internationals nog vanuit de eigen huiskamer.

Toen de Oranjemannen op donderdagavond tegen Frankrijk ten onder gingen (34-24), pikte Montenegro twee punten op door Kroatië te kloppen (32-26). In de vorige ronde van het eindtoernooi rekende de aanstaande tegenstander van het ‘verminkte’ Nederlands team af met Noord-Macedonië en Slovenië.

Gerrie Eijlers zal na zijn rentree van twee dagen terug vanmiddag als lid van de technische staf op het wedstrijdbad staan. Montenegro – Nederland is vanaf 15:15 te volgen op Ziggo Sport.

Foto: FotoReza

Advertentie