Skip to main content

Vernieuwd Lions pakt derde prijs van het jaar

By 28 augustus 2016Geen categorie

OCI-Lions heeft FIQAS/Aalsmeer verslagen in de strijd om de Supercup. Het was het eerste officiële duel van de vernieuwde landskampioen.

Advertentie

De ploeg van nieuwbakken oefenmeester Mark Schmetz schoot uit de startblokken. Bij 2-8 leek het duel in Houten reeds beslist. Het vervolg van de eerste helft kende een ander beeld. De Noord-Hollanders vochten zich terug in de wedstrijd. Bij 8-13 zette de formatie van René Romeijn een inhaalrace in, die vlak na rust bij 14-15 finishte.

Twintig minuten voor tijd herpakte Lions de regie over het duel. Via jeugdexponenten Jerry, Janssen en Dekker greep de kampioen opnieuw de leiding in de strijd om de Supercup. In een hard slot blonkt doelman Thijs van Leeuwen uit onder de lat. Bij 23-32 klonk het eindsignaal.

Groff op midden
Na de bekerwinst en het landskampioenschap is de Supercup de derde prijs in 2016 voor de ploeg uit Sittard/Geleen. Schmetz krijgt de schone taak het vertrek van toptalenten Smits en Steins op te vangen. Spelmaker Luka Groff debuteerde op de middenopbouwpositie.

Titelhouder Hasselt
Bij Aalsmeer gaat de focus op de BENE-League. Volgende week ontvangen Romeijn en z’n mannen in eigen huis titelhouder Hasselt. Het handbalbolwerk uit de bloemenstad opende vorige week kleedkamers van Europese alure.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: FotoRezaAdvertentie