Verrassend inzicht Jerry na scooterongeluk

Na een pittig scooterongeluk leek het wel even gedaan met de plannen van Ephrahim Jerry (24). Leek, want met zijn pootje omhoog kreeg de international een nieuw en verrassend inzicht. 

Advertentie

In augustus raakte Jerry betrokken bij een scooterongeluk. Hij werd aangereden door een auto en de scooter van de opbouwer belandde op zijn enkel. “De auto reed te hard. Het ging mis tijdens het oversteken. Toen ik opkrabbelde keek ik naar mijn enkel en dat zag er helemaal niet goed uit.”

Twee keer in één week moest Jerry onder het mes. “Tijdens de tweede operatie kreeg ik platen en schroeven in mijn enkel”, legt de speler van het Belgische Sporting Pelt uit. “Er was zoveel kapot aan mijn enkel. De doktoren vertelden me dat het wel eens een heel seizoen zou duren voor ik weer kon sporten. Een flinke tik. Ik heb handbalvrienden zoals Daan Versleeuwen die van meerdere zware blessures zijn teruggekomen. Ik heb altijd gezegd dat als het mij zou overkomen, dat ik zou stoppen. Dat zou ik mentaal niet kunnen opbrengen. Maar toen ik eenmaal thuis was kon ik niet geloven dat dit het einde van mijn carrière zou zijn.”

De knop ging om bij Jerry, die meestal door zijn oud-trainers als talentvol en eigenwijs wordt bestempeld. “Er wordt mij vaak verweten dat ik niet het onderste uit de kan haal. In november kwam Oranje samen en daar was ik niet bij. Het voelde zo leeg. Ik besefte me dat ik nog niet klaar was in de topsport. De handbalwereld is nog niet van me af. Ik wil laten zien wie Ephrahim Jerry is.”

Advertentie

Op Papendal
Door het coronavirus was er voor Jerry in België geen mogelijkheid te revalideren. “Toen heb ik contact gezocht met assistent van Oranje Edwin Kippers. Door hem ben ik op Papendal terechtgekomen. Daar ben ik wekelijks gaan werken onder zo’n goed team. Echt topbegeleiding. Ze zijn betrokken. Dat voelt erg goed”, is hij even kwetsbaar. “Ik heb doktoren verteld dat ik voordat alles in Nederland en België weer begint op het veld wil staan. Ze moesten vaak lachen, maar ik heb onlangs op Papendal al meegedaan met een zaaltraining.”

En zo kwam de naam van Jerry terecht op de shortlist van bondscoach Erlingur Richardsson voor de EK-kwalificatieduels met Slovenië. “Ik ben nog niet helemaal fit, maar er zit al heel veel mobiliteit in de enkel. Toen ik mijn naam op de convocatie zag staan gaf dat een lekker gevoel. Het was alle moeite waard geweest.”

Studie Geneeskunde
Jerry is een knappe kop. Hij is in de afrondende fase van zijn studie Geneeskunde. De goaltjesdief met bravoure liet altijd weten een maatschappelijke carrière boven een sportieve te kiezen. Clubs uit de tweede Bundesliga werden afgewezen. “Maar daar ben ik sinds het ongeluk wel anders naar gaan kijken”, biecht Jerry op.

“De aankomende maanden hoop ik mijn studie te kunnen afronden. Als ik in de zomer een transfer kan maken zou dat het perfecte moment zijn. Ik wil als handballer op avontuur”, klinkt het enthousiast. “Ik heb tijdens mijn studie altijd de angst gehad een verkeerde keuze te maken. Binnenkort heb ik mijn handen vrij en ben ik weer helemaal fit. Als er dan een interessant aanbod komt zeg ik ‘ja’.”

“Als er dan een interessant aanbod komt zeg ik ‘ja’”

“Als ik zie waar jongens als Luc Steins en Kay Smits terecht zijn gekomen, vind ik het jammer dat ik op mijn 21ste niet dit inzicht heb gekregen. Aan de andere kant is de zekerheid van een goed diploma ook heel rustgevend”, besluit Jerry. “Ik wil alles uit de kast halen om mezelf aan de buitenwereld te bewijzen. Doordat ik een tijd buitenspel heb gestaan ben ik gemotiveerder dan ooit. Ik ben klaar om te rocken.”

Foto: FotoReza

Advertentie