Skip to main content

Versteijnen naar hoofdmacht Bundesliga-kampioen

Niels Versteijnen sluit aan bij de hoofdmacht van SG Flensburg-Handewitt. De 19-jarige Noord-Brabander heeft in Noord-Duitsland zijn eerste profcontract ondertekend.

Advertentie

Vorige zomer verkaste Versteijnen van Tachos naar de opleidingsploeg van SG Flesnburg-Handewitt. In zijn eerste seizoen werd hij met de A-junioren landskampioen van Duitsland.

Versteijnen heeft zoveel indruk gemaakt dat hij wordt overgeheveld naar de hoofdmacht. SG Flensburg-Handewitt, waar oud-international Mark Bult assistent-coach is, kroonde zich twee weken geleden tot kampioen van de Bundesliga.

Speelminuten
De talentvolle rechteropbouwer gaat meetrainen met het vlaggenschip en waar mogelijk speelminuten op het hoogste niveau maken. Ook blijft Versteijnen onderdeel van de opleidingsploeg. SG Flensburg-Handewitt 2 wil na degradatie snel terugkeren naar de derde Bundesliga.

Dani Baijens
Versteijnen volgt het voorbeeld van Dani Baijens. Ook de spelmaker, die op dit moment met Oranje verwikkeld is in de strijd om een ticket voor het EK in 2020, begon bij de opleidingsploeg, maar werd toegevoegd aan de hoofdmacht. Daardoor maakte Baijens een transfer naar Bundesliga-club TBV Lemgo.

Foto: FotoReza

Advertentie