Versterkt Borhave meldt zich door derbyzege aan het front

By 14 september 2020Competities, Eredivisie, Voorpagina

Borhave is de competitie op overtuigende wijze gestart. Door een zege in de derby tegen streekgenoot DSVD toont de formatie uit Borne zich een eredivisionist om rekening mee te houden.

Advertentie

Alleen in de openingsfase deed DSVD mee. De gasten uit Deurningen, gecoacht door Arjen Averink en oud-international Olga Assink, grepen brutaal de leiding (1-4).

Averink en Assink zijn overgekomen van eerste divisionist De Tukkers. Het duo krijgt de schone taak DSVD in de eredivisie te houden. Tegen Borhave werd duidelijk dat de rood-witten naar beneden moeten kijken.

Daimy Nijland
Door een 6-0 run stelde Borhave rap orde op zaken (7-4). Vanuit de rechterhoek toonde Daimy Nijland een zeker eindstation te zijn. Ook nieuweling Lieke van der Linden, een van vijf aanwinsten bij Borhave, scoorde tijdens haar debuut in Borne een ruime voldoende.

Na 15-7 klonk bij 17-11 het rustsignaal. Na de pauze was er geen vuiltje aan de lucht voor Borhave. Door de 33-19 winst in de derby van Overijssel meldt de thuisploeg, de nummer zes van vorig seizoen, zich aan het front.

Nog behouden
Trainer/coach van Borhave Herman Keppels is na de riante zege op de degradatiekandidaat nog behouden tegenover RTV Oost: “Als je reëel bent moet je gewoon zeggen dat wij veel kwaliteit in huis hebben. Uiteindelijk moet dat wel blijken op het veld.”

Lees ook: Daverende stunt V&L, ook Kwiek verrast

Foto: Tina Kolthof

.

Advertentie