Versterkt E&O gaat voor plaats in BENE-League

De mannen van Oosting Metaal Recycling/E&O ontvangen zaterdagavond de reserves van Targos Bevo HC in eigen huis. Het publiek in Emmen zal kennis maken met liefst zes nieuwe gezichten. Coach Kippers denkt dat zijn ploeg klaar is voor de strijd in de top van de eredivisie.

Advertentie

“Als ik zie hoe wij trainen op dit moment, dan is dat echt fantastisch”, opent Edwin Kippers positief. De uit Hengelo afkomstige hoofdtrainer miste een groot deel van de voorbereiding door zijn bondscoachschap bij Jong Jong Oranje. “Dat is heel gaaf om te doen. Die jongens hebben allemaal één doel en zetten daar alles voor opzij. Bij E&O hebben we ook een jonge groep die graag wil”.

“Dan kom je in de beslissende fase tekort”

Vorig seizoen eindigden de groen/witten op de zevende plaats in de kampioenspoule. De plek waar je, als grote club met een rijke historie, niet wil eindigen. Een ticket voor de BENE-League werd gemist. “We hebben ons voor het nieuwe seizoen vooral in de breedte versterkt”, benadrukt Kippers de aspiraties van E&O. “We zijn in de breedte veel sterker geworden en dat is heel belangrijk. Vorig seizoen moesten we het doen met zeven à acht spelers. Dan kom je in de beslissende fase tekort”.

Dubbele bezetting
De eredivisieclub uit Emmen verwelkomde dit seizoen liefst vier spelers van buur Hurry-Up: Tom Grouwe, Emiel Wehkamp, Daan Molenbroek en Jordi Fiege. “Onze linkeropbouwer Martijn Fuhler moest vorig seizoen bijna iedere wedstrijd zestig minuten maken. Dat kan, maar je hebt altijd wedstrijden dat het wat minder loopt”, legt Kippers het transferbeleid uit. “Met Daan Molenbroek kunnen we dat perfect afwisselen. Daarnaast is Daan ook nog eens heel erg sterk in de dekking”. Molenbroek werd twee jaar geleden in het groen van Donar opgepikt door Hurry-Up.

Advertentie

“Met Daan Molenbroek kunnen we dat perfect afwisselen”

“Dit seizoen hebben we alle posities dubbel bezet. Dat is heel erg prettig”, vertelt de 50-jarige oefenmeester tevreden. “Als jongens op een bepaald moment niet in de wedstrijd zitten, dan weten ze dat hun ‘concullega’ het stokje over kan nemen. Qua selectie zijn we beter dan vorig seizoen, denk ik. Qua spel ben ik nog niet helemaal tevreden. Maar dat kan ook niet als je zes nieuwe jongens moet inpassen”.

BENE-League
Zaterdagavond om 20:00 wacht promovendus Bevo 2 in eigen huis. “We willen bij de eerste twee eindigen en in de nacompetitie strijden om een plaats in de BENE-League”, is Kippers tot slot duidelijk. “Dan kunnen we ons als jong team en club doorontwikkelen. Het is belangrijk voor E&O om de aansluiting met de top te vinden”. Het openingsduel in Emmen is vrij toegankelijk.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: E&OAdvertentie