Skip to main content

Vertrouwen belangrijk voor eredivisierevelatie Vink

By 19 oktober 2018Eredivisie, Voorpagina

Met veertien treffers tegen Aristos baarde Donny Vink (20) opzien. De hoekspeler van kampioenskandidaat Hellas is in bloedvorm. “Het is fijn dat ik belangrijk kan zijn voor de ploeg.”

Advertentie

Vier jaren geleden maakte Donny Vink de overstap van Gemini uit Zoetermeer naar eredivisionist Hellas. “Ik heb, net als veel jeugdspelers, moeten wachten op mijn kans”, opent Vink rust. “Sinds mijn komst heb ik meegetraind met de hoofdselectie. Vorig jaar heb ik voor het eerst kunnen laten zien dat ik mee kan op eredivisieniveau. Hans van Dijk, de coach, geeft me veel vertrouwen. Dat voelt altijd fijn.”

De klapper tegen Aristos was niet de eerste keer dat Vink zich namens de Hagenezen in de dubbele cijfers werkte. “Ik voel me op mijn gemak in de groep. Dat werkt altijd goed voor me. Daarnaast verloopt alles in mijn privéleven stabiel”, is Vink tevreden. “Veertien doelpunten heb ik niet eerder gemaakt in één wedstrijd. Het is fijn dat ik belangrijk kan zijn voor de ploeg.”

DFS Arnhem
Waar de hoekspeler op het parket bulkt van het vertrouwen en geen twijfel kent, zoekt hij buiten de lijnen zorgvuldig naar de juiste woorden. “Het draait uiteindelijk om het resultaat voor het team”, trapt Vink een open deur in. “Natuurlijk is het ook lekker dat je zelf veel kunt scoren. We blijven winnen en dat is het meest belangrijk. Ook tegen de minder grote teams. Als je mee wilt doen om de eerste plaats moet je ook tegen hen presteren.”

Advertentie

“Ik verwacht dat het een close call gaat worden”

Zaterdagavond ontvangt Hellas concurrent DFS Arnhem. De wit-blauwen hebben een puntje meer dan de formatie uit Gelderland. Vink: “Op zo’n duel staat net iets meer spanning. Ik verwacht dat het een close call gaat worden. Het zou heerlijk zijn als we in een onderling duel een directe concurrent van ons af kunnen wimpelen. Daar hoop je op.”

BENE-League
De kampioen van de eredivisie promoveert naar de BENE-League. Een competitie waar Vink zijn pijlen op richt. “Ik hoop de stap omhoog te kunnen maken”, besluit hij. “Het is een competitie met veel sterke teams. Wie weet waar spelen in de BENE-League toe kan leiden. Ik werk zo hard als dat ik kan en dan zie ik wel waar het schip strandt.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie