Skip to main content

Video: ‘Geprikkeld’ Aalsmeer gaat voor een prijs

By 5 augustus 2017BENE-league, Voorpagina

Voor FIQAS/Aalsmeer zit de eerste trainingsweek in het nieuwe seizoen erop. Tijdens de vuurdoop van oefenmeester Bert Bouwer wordt gefluisterd over een prijs. De hoofdmacht is geprikkeld. 

Advertentie

“Ik vind het een zeer getalenteerd team”, laat Bert Bouwer weten in een video van FIQAS TV. “Als ik de intentie zie waarmee ze aan het werk zijn, dan is dat een hele leuke uitdaging om mee aan de slag te gaan.” In april besloot Bouwer per direct op te stappen bij VOC, waardoor de weg vrij was richting de topclub uit De Bloemhof.

Prikkel
Zo staat voor het eerst sinds jaren een nieuw gezicht voor de groep in Noord-Holland. “Iedereen heeft het gevoel dat er weer een nieuwe kans is”, vertelt Samir Benghanem voor de camera. “Een nieuwe trainer is een mooie nieuwe prikkel voor iedereen. Iedereen is toch wat enthousiaster, feller en sneller. Iedereen wil z’n punten weer verdienen.”

In de zomer bleef het rustig in Aalsmeer. Basisspelers als Van Dam, Hooijman en ook uitblinker Benghanem bleven de ploeg uit de BENE-League trouw. Tijdens de eerste trainingsweek verwelkomde Bouwer twee nieuwe spelers. Erik Blaauw komt over van LIONS 2, terwijl rechterhoekspeler Robin Boomhouwer terugkeert vanuit België.

Geen prijzen
Na twee verloren bekerfinales op rij is het volgens de nieuwbakken hoofdcoach tijd voor eremetaal. “Laatste paar jaren zijn er geen prijzen gepakt”, begint Bouwer voorzichtig. “We willen toch wel weer voor een prijs gaan. Ze zijn er aan toe.” Op 27 augustus gaat Aalsmeer met landskampioen LIONS de strijd aan tijdens de Supercup.

Advertentie