Beker krijgt twee nieuwe winnaars

In vergelijking met vorig seizoen meldden drie andere ploegen zich zondagmiddag in Almere om voor de beker te strijden. De hoofdprijs krijgt twee nieuwe winnaars.

Bij de vrouwen staat niet titelhouder VOC, maar HandbaL Venlo en Quintus lijnrecht tegenover elkaar in het Topsportcentrum in Flevoland. Voor de Limburgers wordt het de eerste, grote, finale in de clubgeschiedenis. Bij de laatste vier werd Dalfsen uit het toernooi gewipt (20-22).

Quintus won de beker al vier keer eerder. De Heulse formatie plaatste zich onlangs ook voor de eindstrijd om het landskampioenschap. De formatie van René Zwinkels mag omschreven worden als favoriet.

Recordhouder
Om 16:00 beslissen LIONS en recordhouder Volendam wie de beker omhoog mag houden. Laatstgenoemde club ging al acht keer eerder aan de haal met de hoofdprijs. Via Aalsmeer 3 en Quintus bereikte de brigade van Peter Portengen de eindstrijd.

LIONS kwam in 2015, 2016 en 2017 als winnaar uit de bus tijdens de bekerfinale. Een jaar geleden werden de Limburgers door latere winnaar Bevo uitgeschakeld in het toernooi. Dit jaar boekte LIONS bij de laatste vier een knappe overwinning op Aalsmeer.

Sittardia
Ook tijdens de eindstrijd in Almere zal interim-coach Lambert Schuurs bij LIONS op de bank plaatsnemen. Als speler kroonde hij zich met Sittardia meermaals tot beste ploeg in het toernooi. Zeven keer was het raak voor Schuurs en Sittardia.

De beide finales in het Topsportcentrum zijn zondagmiddag online live te volgen. Het NHV zendt de wedstrijden uit via een stream. Het commentaar is in handen van redactielid van Handbal Inside Stijn Steenhuis.